Adwords Negatif Anahtar Kelime Listeleri için Nihai Kılavuz: Adwords negatif anahtar kelime oluşturmanın faydaları hakkında bir blog.

Belirli metriklere dikkat etmezseniz ve bunları düzenli olarak optimize etmezseniz, işletmenizin Google AdWords kampanyaları kolayca boşa harcanabilir. Bütçenizi optimize etmenin en önemli ve en kolay yollarından biri, bir negatif anahtar kelime listesi oluşturmaktır.

Bu kılavuz, negatif anahtar kelimeler hakkında, ne olduklarından ve nasıl çalıştıklarından, neden bir negatif anahtar kelime listesine ihtiyaç duyduğunuza kadar bilmeniz gereken her şeyi ele alacaktır. En kısa sürede başlayabilmeniz için işletmeniz için nasıl bir tane oluşturacağınızı bile gözden geçireceğiz!

Negatif Anahtar Kelimeler Nedir?

Negatif anahtar kelimeler, reklam metninizde görünmesini istemediğiniz kelimelerdir. Reklamlarınızın belirli sayfalarda veya sorgularda gösterilmesini önlemek için kullanılırlar; bu, reklamlarının belirli alanlarda veya belirli arama terimleri kullanıldığında gösterilmesini istemeyen işletmeler için faydalı olabilir.

Reklam grubunuza, kampanyanıza ve site bağlantıları ve mobil uygulama uzantıları gibi diğer AdWords ayar türlerine negatif anahtar kelimeler eklenebilir.

Negatif Anahtar Kelimeler Nasıl Çalışır?

Negatif anahtar kelimeler, Google AdWords anahtar kelime listelerinin en önemli kategorisidir. Neden? Niye? Çünkü işinizle ilgisi olmayan kelimeleri, kelime öbeklerini ve konuları hariç tutarak boşa harcanan reklam harcamalarını azaltmanıza yardımcı olurlar.

Örneğin: Kablosuz kulaklık satan bir e-ticaret mağazasıysanız, birisi Google Arama’ya [en iyi kablosuz kulaklıklar] yazdığında reklamlarınızın gösterilmesi para kaybı olur. Aynısı, bunun gibi aktif bir giyim hattına sahip bir giyim mağazası için de geçerlidir (ayakkabı bile satarlar!). Ancak, birisi [kablosuz kulaklık en iyi satın alınır] gibi bir şey yazarsa, bunlar siteye trafik çekebilecek ve potansiyel olarak satışa dönüşebilecek kelimelerdir!

Peki negatif anahtar kelimeler nasıl çalışır? İki senaryoya bakalım…

Negatif Anahtar Kelime Listesinin Faydaları

Negatif anahtar kelimeler, tasarruf etmenize, dönüşüm oranınızı artırmanıza ve hatta ortalama konumunuzu iyileştirmenize yardımcı olmanın bir yoludur.

  • Negatif anahtar kelimeler tasarruf etmenize yardımcı olabilir. “Mavi widget’lar” için bir AdWords kampanyası yayınladığınızı varsayalım. Anahtar kelime ne kadar belirginse (yani, 'mavi widget’lar), teklif fiyatı o kadar yüksek olacaktır çünkü onu arayan kişi, ‘düğün hediyesi’ veya ‘süt’ aramasına kıyasla daha az kişidir. Bu nedenle, kampanyanıza “kırmızı” veya “sarı” gibi negatif anahtar kelimeler ekleyerek, bu terimlerdeki tekliflerin sayısı, reklam grubu stratejinizin diğer bölümlerini etkilemeden otomatik olarak azalacaktır.* Negatif anahtar kelimeler, düşük kaliteyi hariç tutarak dönüşüm oranınızı artırabilir. trafiğin önüne geçmesini engeller.* Negatif anahtar kelimeler, alakasız arama sorgularının reklamlarda gösterilmesini engelleyerek (yani daha az tıklama anlamına gelir) tıklama oranlarını artırabilir.

Anahtar Kelimeleri Listenize Ne Zaman Eklemeli veya Çıkarmalısınız?

Anahtar kelimeleri listenize eklemek veya listenizden çıkarmak istemenizin birçok nedeni vardır ve bu senaryoların her birinin ne zaman geçerli olduğunu bilmek önemlidir. Yeni bir ürününüz veya izlenen yeni bir açılış sayfanız varsa, bunları eklemek uygun seçimdir. Ek olarak, belirli bir anahtar kelime için dönüşüm oranınız bir süredir düşükse ve artık peşinde koşmaya değmeyeceğine karar verdiyseniz, bunları listeden çıkarmak, bu terimlerle para israfını durdurmaya yardımcı olacaktır. Anahtar kelimeleri kaldırmanın bir başka iyi nedeni de, herhangi bir belirli terimin gösterim sayısının kontrolden çıkmasıdır - belki de sadece en sevdiğiniz bloglardan birindeki bir makalede bahsedildiği için! Son olarak, iyi dönüşüm sağlamayan belirli kelime öbeklerinden (ör. “Adwords satın al” veya “Adwords eğitimi”) fazla trafik geliyorsa, bu türlerin negatif listelere eklenmesi, bu tür sorguların boşa harcanmamasını sağlayabilir. zaten tıklanmayan reklamlarda!

Negatif Anahtar Kelime Listesi Nasıl Oluşturulur

Negatif Anahtar Kelime Listesi oluşturmak için yeni listeyi eklemek istediğiniz kampanyayı açmanız gerekir. Bu yapıldıktan sonra, "Anahtar Kelimeler"e tıklayın ve ardından açılır menüden "Negatif anahtar kelimeler"i seçin.

Ardından, ekranınızın üst kısmındaki "Yeni negatif anahtar kelime listesi"ni tıklayın ve ona bir ad verin. Mevcut bir hesabı seçin veya gerekirse yeni bir hesap oluşturun. Son olarak, bu anahtar kelime grubunu da uygulamak istediğiniz kampanyayı seçin ve ardından kaydet’i tıklayın!

Negatif anahtar kelimeler, AdWords kampanyalarınızı optimize etmenin önemli bir parçasıdır

Negatif anahtar kelime listeleri, PPC kampanyalarınızı yönetmenize yardımcı olacak önemli bir araçtır. Boşa harcanan harcamaları azaltabilir, tıklama oranını ve Kalite Puanını iyileştirebilir ve ayrıca dönüşüm oranını artırabilirler.

Negatif anahtar kelimeler, reklamlarınızda görünmesini engellemek istediğiniz kelimeler veya kelime öbekleridir. Bunlar şunları içerir:

  • insanların sitenize rastladıklarında kullanabilecekleri alakasız arama terimleri (ör. ücretsiz kargo hizmeti sunmuyorsanız “ücretsiz kargo”)

  • popüler arama terimlerinin yazım hataları (ör. “ti” ve “tie”)

  • rakip marka isimleri (örneğin, ayakkabı perakendecisi Zappos için “Zappos”)

Bir kullanıcı bu tür anahtar kelimeleri ararsa, reklamınızı hiç görmez - bu, eldeki kullanıcı için alakalı veya etkili olmayan reklamlara daha az boşa harcanması anlamına gelir!

Çözüm

Sonuç olarak, bu makalenin negatif anahtar kelimelerin değerini anlamanıza yardımcı olduğunu umuyoruz. Ayrıca, kendi listenizi oluşturmanız için size bazı adımlar da sağladık. AdWords kampanyanızı nasıl en üst düzeye çıkaracağınız ve bunların işletmenizin YG’sini büyütmesine nasıl yardımcı olabileceği hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, size yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız. Google AdWords hizmetleriyle ilgili tüm sorularınız için ücretsiz danışmanlık için buradan bizimle iletişime geçebilir veya (555) 555-5555 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz.