Akıllı SEO Barındırma ağına büyük yükseltme

Bugüne kadarki en büyük genişlemelerimizden birinde Smart SEO Hosting, dünyanın her yerinden 30'dan fazla yeni veri merkezinde varlığını kanıtladı. İşte bu yeni genişlemenin ne olduğunu ve neden bizim kadar heyecanlı olmanız gerektiğini açıklayacağımız bu blog gönderileri.

1. Biraz tarih

Bildiğiniz gibi, iş ve tasarım modelimiz, yalnızca PBN'nizi daha güvenli ve Google indekslemesinden muaf kılmakla kalmayıp, daha iyi bir SEO Desteği sağlayabilecek, devrim niteliğinde ve doğal görünümlü bir web barındırma teklifleri ağı sağlama ilkesine dayanmaktadır. Nasıl? Barındırılan etki alanlarının doğal görünümlü bir ağını ve mümkün olduğunca çok sayıda veri merkezinde barındırılan etki alanlarından daha doğal olanı simüle ederek.

Başka bir deyişle, farklı sağlayıcılardan 300'den fazla barındırma hesabı satın almak yerine bize gelebilir ve tek bir hesap satın alabilir, ancak alan adlarınızın farklı şirketler ve sağlayıcılar tarafından barındırılıyormuş gibi görünmesini sağlayabilirsiniz.

Bu yaklaşımın önemli bir avantajı, her zaman birçok farklı A ve B sınıfı IP'den IP sağlayabilmemizdir. Geleneksel bir SEO Hosting ile tüm IPS'lerinizi tek bir veri merkezinden ve en iyi ihtimalle 2 veya 3 farklı A sınıfında (ve sonuç olarak Google de-indexation için kolay bir kurban) alırken, burada 100+B sınıflarında IP'ler sağlıyoruz ve 50+ A sınıfı ve farklı veri merkezlerinden, ülkelerden ve hatta kıtalardan!

1.2. A sınıfı IP'ler nedir ve neden önemlidir?

Bir İnternet IP'sinin 4 bölümü vardır ABCD Her sekizli (ancak A 1- 255 olan) 0 ile 255 arasında tek bir sayıdır. Sağdaki her sekizli, soldaki sekizlinin bir üyesidir, örneğin IP adresi 1.12.13.14 - > 12.13.14 1'in üyesidir, 13.14 1.12'nin üyesidir ve 14'ü 1.12.13'ün üyesidir.

Bu kavramı anlamak için gerçek dünyadaki fiziksel bir adresi aşağıdaki gibi düşünelim:

ABD, Kaliforniya, LA, 200 Kraliçe.

Bu durumda “California, LA , 200 Queens” ABD üyesidir ve LA “USA,California” üyesidir vb.

Hakkında tanımından da görebileceğiniz gibi, tüm İnternet sadece 255 A sınıfı IP'ye sahiptir. Gerçekte, bu A sınıfı IP'lerin çoğu, devlet dairelerine tahsis edilmiştir veya özeldir ve yönlendirilebilir olmayan IP'ler olup, bize kamu tüketimi için yaklaşık 150 A sınıfı IP bırakır.

2 IP'nin farklı A sınıfında olup olmadığını açıkça görebileceğiniz gibi, IP'ler aynı C sınıfındayken neredeyse kesinlikle aynı adanmış sunucu/LAN'dayken aralarında teknik olarak hiçbir ilişki yoktur. SEO açısından, farklı A sınıflarından arka uç alan bir site, tüm geri bağlantılarını aynı IP veya aynı C sınıfından alan bir siteden daha iyi sonuç almalıdır.

1.3. Google'ın 2014'teki büyük endeks kaldırma işleminden sonra nasıl performans gösterdik?

2014, birçok büyük SEO Hosting şirketi için kolay bir yıl değildi ve bizim için en iyi performans gösteren yıldı! Geleneksel SEO Hosting sağlayıcıları müşteri kaybederken, biz onların müşterileri için bir sığınak haline geldik ve bu yüzden:

2014'ün ikinci bölümünde Google, PBN ağlarında büyük bir av başlattı. Google, oradaki PBN'lerin çoğunu buldu ve dizine ekledi ve iş Google için neredeyse çok kolaydı.

Yalnızca c sınıfı bir barındırma sağlayan geleneksel SEO Barındırma sağlayıcılarının çoğu, sunucularını ABD'nin doğu kıyısındaki tek bir veri merkezinde tahsis etti (Veri merkezinin adını vermeyeceğiz, ancak bu işte birkaç aydan uzun süredir çalışıyorsanız, muhtemelen kimden bahsettiğimizi biliyor ve Google da biliyor!). Yani Google için uygulama kolaydı. Bir para sitesi bulur ve daha sonra geri bağlantılarını kontrol eder ve çoğu tek bir DC'den olduğunda, geri bağlantıları sağlayan tüm etki alanı indekslenir.

Ağımız bu büyük Google güncellemesini nasıl gerçekleştirdi? Bu sorunun cevabı ayrı bir yazı gerektiriyor ama kısaca sonuçlara 5 farklı açıdan bakabiliriz.

A. Kendi PBN'mizdeki alan adlarının hiçbiri Google tarafından dizinden kaldırılmadı.

B. Googlebot'un Ağımızı ziyaret etme oranı hiç düşmedi ve sürekli arttı. Bir sitenin indeksi kaldırılırsa Google'ın bu siteyi ziyaret etmeyi bıraktığına inanıyoruz ve Google'ın Akıllı SEO Barındırma'da barındırılan tüm alan adlarını ziyaret etme oranında herhangi bir düşüş görmedik.

C. Google güncellemesinden sonra müşteri tabanımız önemli ölçüde büyüdü. Mevcut müşterilerimizin çoğu paketlerini yükseltti ve birçok yeni müşteri alanlarını bize devretti ve bir süre için tüm üst düzey planlarımız tükendi.

D. 2015'te 3 ay boyunca sürekli DDoS saldırısı altındaydık ve son teknoloji ağ güvenliği tasarımımız olmasaydı bu düzeyde bir saldırıdan sağ çıkamazdık. Söyleyebileceğimiz tek şey, rekabetimizin iş modellerine yatırım yapmak yerine sunucularımıza DDoSing yaparak etik olmayan bir şekilde bize saldırmaya karar verdiği ve sefil bir şekilde başarısız oldukları. Bilmedikleri şey, tüm sunucularımızın DDoS korumalı IP'lerde olduğuydu.

2. Yeni genişleme ne hakkında?

2015 yılının ikinci yarısında kazandığımız birçok yeni müşteri, ağımızı genişletmemize neden oldu. Birincisi, artık ağımıza yatırım yapmak için daha fazla paramız vardı ve ikincisi, daha büyük planlarımızın çoğu tükendi ve her gün yeni müşteriler kazanıyorduk.

Ayrıca ağımızın mümkün olduğu kadar çok veri merkezini kapsadığından emin olmak istedik (artık teklifimiz altında 130'dan fazla DC var!) ve ayrıca çok değerli müşterilerimizin mümkün olan en geniş A sınıfı IP aralığına erişmesini istedik.

Sonuç olarak, dünyanın her yerinden, Asya, Güney Amerika, ABD ve Kanada, Afrika ve Avrupa ve nihayet Avustralya'dan 30'dan fazla yeni sağlayıcıyla konuşmaya ve çalışmaya başladık.

ABD ve Avrupa DC'lerinde Google DC içinde daha fazla sunucu ve IP kiraladık ve ağımızı 58 A sınıfı IP'yi kapsayacak şekilde genişlettik.

3. Sayılar açısından bu ne anlama geliyor?

Rakamlar açısından artık dünyanın her yerinden 50 A sınıfı IP sunabiliyoruz (yalnızca ABD'den 30 A sınıfı IP!)

Ayrıca şu değerlere kadar anında satın alabilir veya yükseltebilirsiniz:

  • Google veri merkezlerinden 30'dan fazla farklı C sınıfı IP.
  • Avustralya'dan 20+ Farklı C sınıfı ve İngiltere'den 30+ Farklı C sınıfı
  • Dünya çapında 50+ Farklı A sınıfı IP
  • ABD'de 30+ Farklı A sınıfı
  • 120+ Farklı B sınıfı IP
  • 300 Farklı C sınıfı IP.

Yukarıdaki tüm teklifler (tükenmedikçe) tüm müşterilerimize anında sunulur

4. Yeni genişlemeyi neden önemsemeliyim?

Bu yeni genişlemeyi 3 nedenden dolayı önemsemelisiniz:

C. Ağınızı önemsiyorsanız ve indeksten arındırılmak istemiyorsanız, onları 1 DC'den fazlasında barındırmalısınız ve ne kadar çok veri merkezi o kadar iyi. 130+ DC ile hizmetimizi yalnızca 1 DC'ye sahip diğer sağlayıcılarla karşılaştırmak artık adil bir karşılaştırma değil!

B. Başarılı bir iş sahibi olmak istiyorsanız, büyüyen ve küçülmeyen bir sağlayıcı ile kalmalısınız!

C. En son büyük bir yükseltme yaptığımızda, nadir IP'lerimizin çoğu hızla tükendi. Daha fazla IP'ye ihtiyacınız varsa, bir an önce harekete geçmeyi düşünmeniz gerekebilir.

Umarız bu blog gönderisi, yeni genişlemenin neden önemli olduğunu ve bu haberi sizinle paylaşmaktan neden bu kadar heyecanlandığımızı açıklamıştır.