Blogcularla İlişkiler Kurmak İçin Basit Bir Kılavuz

Bloglama ve etkisi hiçbir zaman bugünkü kadar büyük olmamıştı ve bir işletme sahibiyseniz yapılacak en akıllıca şey, onların sahip olduğu etkiden yararlanmaya çalışmaktır. Küçük blogcuların bile onları takip eden binlerce insanı vardır ve bu, blogcu reklam vermenize yardımcı olursa ürününüz hakkında bilgi alacak binlerce potansiyel müşteri anlamına gelir. Bir veya birkaç blogcuyla iyi bir ilişki geliştirmenizin nedeni tek başına bu olmalıdır.

Ama nasıl yapacaksın? Ürünlerinizin bir şekilde birkaç blog kanalında gösterilmesini istersiniz, ancak nereden başlayacaksınız? Bu adımlardan bazılarını yapmayı deneyin. Belki bunlardan biri, sonunda bir veya iki blog gönderisinde öne çıkmanızı sağlar.

  • Gönderilerine yorum bırakın – Blogcular, mesajlar dışında, gönderilerinin yorumlar bölümünü oldukça fazla kontrol eder. Bir blog yazarının gönderisine bir yorum bırakın ve bunu fark etmeleri için bir şans var. Ancak bu olasılıkları artırmak için, sizinle bir sohbet başlatmak isteyecekleri yorumlar bırakmalısınız.
  • Doğrudan mesaj gönderin – Daha önce belirtildiği gibi, blogcular gelen kutularını yakından takip ederler. Sosyal medyada bir mesaj göndermek, siz ve blogcu arasında bir ortaklık başlatabilir. İşletmelerin kendilerine reklam anlaşması yapmasını bekliyorlar ve siz erişiminizi artıracak birini arıyorsunuz. Tek yapmanız gereken ilk adımı atmak ve ulaşmak.
  • Terfi etmelerine yardımcı olun – Blogcular da sizin kadar iş adamlarıdır ve promosyonları en az onlar kadar severler. Dedikleri gibi, iyi bir ilişki iki yönlü bir yoldur. Bloglarını tanıtmak, kendi taraflarında trafik artışına neden olur ve fark ettiklerinde kesinlikle takdir edeceklerdir.
  • Onlarla e-posta yoluyla iletişime geçin – Birçok blog yazarının kanallarında e-posta adresleri vardır ve bunun bir nedeni vardır. Onlara önce bir iltifat içeren bir e-posta gönderin ve bu, işleri başlatmalıdır. Çok geçmeden, muhtemelen onlarla iş konuşuyor olacaksınız.

Bize ne düşündüğünü söyle! Aşağıya bir yorum bırakarak bir blogcuyla nasıl ilişki kuracağınıza dair daha fazla sırrınız varsa bize bildirin.