Google deindexing probleminden nasıl kaçınılır - sıfır ayak izi seo sırları

November 12, 2014
Google Algoritmalar SEO Panda

SEO uzmanları için en büyük problemlerden birisi de alanlarının Google tarafından deindekslenmesidir. Özel blog ağınız için iyi bir alana iyi para ödediniz ama bir kaç ay sonra Google alanınızı deindeksledi ve bu alana harcadığınız onca zaman ve para boşa gitti.

Bu gönderide bu prblemden kaçınmanın yollarını tartışacağız ama ilk olarak problemin üstesinden gelmek adına daha iyi bir fikir sahibi olmak için Google'nin bir Alanı nasıl deindekslemeye karar verdiğini konuşacağız. Diğer bir deyişle, Google'nin bir alanı deindekslemek için spam, aslında çok spamsal! olarak işaretlemesinin ölçütleri nelerdir.

Bir şekilde, bu Akıllı SEO Sunucunun var olma hikayesidir! Yıllar geçtikçe bir çok değerli alanı kaybettik (her biri 1,000 dolar değerinde). Açıkçası artık yeter dedik ve yılların gerisinde kalmayan ve Google algoritmalarının da ilerisinde olan bir SEO Sunucu başlatmaya karar verdik.

Kendi tecrübelerimize baktık ve problemli olan modelleri bulup onların hepsinden birer birer kurtulduk.

Söz verdiğimiz gibi ilk olarak yeni fenomenimiz "Google" hakkında konuşalım !!

Google bir siteyi nasıl spam olarak işaretler?

Google teknik ve akıl kaynakları SPAM blogları bulup bunları yok etme konusunda 3 farklı silaha sahiptir:

1. Web site içeriği

Web site içeriği Google'nin bakacağı en kolaylıkla bulunabilen kaynaktır. Ve burada Google Algoritmaların kötü tarafından sonlanmak için birisinin yapmış olabileceği bir çok acemice hata yer alır.

2. Ortalama özel blog ağı teknik ayak izleri

Burası bir çok SEO sunucusunun oynadığı yerdir ve ne yazık ki, bir çoğu başarısız olur. Sadece başarısız olmakla kalmazlar aynı zamanda en büyük SEO blog katilleri olurlar!

Google'nin kontrol edip bunları rDNS, Ad Sunucuları, IP Sınıfları, IP whois kayıtları, her bir IP'in Veri merkezleri, her bir IP'e sahip olan şirketler ve her bir IP'in spam tarihleri arasında ilişki kurmak için kullanabileceği bir çok IP bağlantılı parametre vardır.(Eğer bu konulara aşina değilseniz endişelenmeyin. Bir sonraki bölümde hepsini konuşacağız! )

3. Manuel eylemler

Bu, bir Google işveren'i bloglarınızdan birini manuel olarak kontrol edip, blog'un SPAM olduğuna karar verdiği zaman gerçekleşir ve sitenizi kalıcı olarak Google deindeks'ten çıkarır. Endişelenmeyin, bu blog serisinin son bölümünde .htaccess'inize eklemeniz için bir kaç dizi kod göstereceğiz ve böylece deindeksleme riski kayda değer bir şekilde minimize edilmiş olacak.

Bir sonraki blog gönderisinde, Google radarı altında gizli bir uçuş gerçekleştirmeniz için basit web site hatalarından nasıl kaçınmanız gerektiğinden bahsedeceğiz. Serinin devamını okumak için lütfen buraya tıklayın:Bloğunuzu deindekslenmeden korumak için gerçekleştirebileceğiniz 10 içerik eylemi.