Neden daha fazla gelen bağlantıya sahip olmak seo'nuz için en önemli faktördür.

Gelen bağlantılar, sayfa içi Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) için en önemli faktördür. Bu yazıda, gelen bağlantılar oluşturmak ve web sitenizi daha popüler hale getirmek için atabileceğiniz bazı adımları sizinle paylaşacağım.

Gelen bağlantı nedir?

Gelen bağlantı, bir web sitesinden diğerine bir köprüdür. Arama motoru optimizasyonunun ekmek ve tereyağıdır ve aynı zamanda markanızın çevrimiçi varlığının önemli bir yönüdür.

Bunlar, popülerliğin (diğer site ne kadar popülerse, o kadar çok insanın size link vermesi muhtemeldir), önemin (web siteniz ne kadar güvenilirse, o kadar fazla insanın size link vermesi muhtemeldir), güvenilirlik ( alanınızda ne kadar güvenilir olursa, insanların sizinle bağlantı kurmak isteme olasılığı o kadar artar) ve alaka düzeyi (bağlantılar, içeriğinizin aradıkları şeyle iyi bir şekilde eşleştiğinin bir göstergesi olarak görülebilir).

Gelen bağlantı, üçüncü taraf bir sitede web sitenize işaret eden bir tür köprüdür.

  • Gelen bağlantı, web sitenize işaret eden bir üçüncü taraf sitesindeki bir tür köprüdür. Başka bir deyişle, herhangi bir işletme için en basit reklam şeklidir. Aynı zamanda, Google’ın sitenizi nasıl sıralayacağını belirlemede en önemli faktörlerden biridir (bununla ilgili daha fazla bilgi ileride anlatılacaktır).

  • Gelen bağlantılar, sayfanıza geri döner ve Google’a, diğer insanların, kendilerinin gibi insanların da ziyaret etmesini istemeleri için yeterince önemli olduğunuzu söyler. Ne kadar popüler olursanız, başkalarının da sizinle bağlantı kurmak istemesi o kadar olasıdır. Bu nedenle çok sayıda iyi gelen bağlantıya sahip olmak çok önemli olabilir: Google’a, kullanıcılar tarafından “Google aramaları” altında bulduklarının Bing veya Yahoo gibi diğer arama motorları için yeterince değerli olduğunu gösterir! Arama (Google’dan birçok öğe kullanır) da yeterince arzu edilir bulur."

Gelen bağlantılar, sayfa dışı arama motoru optimizasyonunuzun (SEO) bir parçası olmalıdır.

Gelen bağlantılar, sayfa dışı arama motoru optimizasyonunuzun (SEO) kritik bir parçasıdır. Arama motorları, popülerlik ölçüsü olarak gelen bağlantıları kullanır. Diğer siteler sizin sitenize bağlantı verdiğinde, Google’a içeriğinizin başkalarının kendi sitelerinde bunun hakkında konuşması için yeterince önemli olduğunu söyler - bu da daha yüksek sıralamalara ve sizin için daha fazla trafik sağlayabilir!

Aslında, Google’ın sayfa sıralama algoritması hem sayfa içi faktörleri (anahtar kelime kullanımı gibi) hem de sayfa dışı faktörleri (diğer web sitelerinden gelen bağlantılar gibi) kullanır. Google’ın algoritması, sayfanızın ne kadar popüler olduğunu analiz ederken sayfanıza kaç kişinin bağlantı verdiğine bakar ve ayrıca bu sayfaların sayfanızdaki içerikle ne kadar alakalı olduğuna bakar. Başka bir deyişle: Bir başkası, söyleyeceklerinizin kitleleriyle paylaşmaya değer olduğunu düşünüyorsa, Google’ın da böyle düşünmesi oldukça olasıdır! Bu nedenle, Google’ın organik arama sonuçlarında ne kadar iyi sıralandığınızı iyileştirme konusunda ciddiyseniz, kaliteli gelen bağlantıları toplamak için biraz çaba sarf etmek listenizin başında olmalıdır.

Kaliteli gelen bağlantılar almak zor olabilir. Üzerinde çalışmanız gerekecek, yoksa doğal olarak olabilir. Başka bir seçenek de kendi özel blog ağınızı oluşturmaktır.

Kaliteli gelen bağlantılar almak zor olabilir. Üzerinde çalışmanız gerekecek, yoksa doğal olarak olabilir. Başka bir seçenek de kendi özel blog ağınızı oluşturmaktır. Bu, her sitenin ağdaki diğer sitelerden gelen trafikten yararlanabilmesi için, tümü birbirine bağlanan bir web sitesi ağı oluşturduğunuz anlamına gelir. Google Adwords veya Bing Ads ile ücretli reklam veya PPC kampanyaları için büyük bir bütçesi olmayan küçük işletmeler ve yeni başlayanlar için, bankayı bozmadan web sitelerine kaliteli trafik çekmenin harika bir yolu!

Diğer bir seçenek de Fiverr gibi ucuz olan ancak genellikle web sitenize çok fazla SEO değeri vermeyen hizmetlerden link satın almaktır. Daha fazla geri bağlantı almak için bu yöntemle ilgileniyorsanız, bu tür hizmetlere ne kadar para harcamanız gerektiğine dair herhangi bir karar vermeden önce bir SEO uzmanıyla konuşun, çünkü bunlar değerlerinden daha pahalıya mal olabilirler. iyi yapılmadı!

Çözüm

Özetle, daha fazla gelen bağlantı, SEO’nuz için en önemli faktördür. Onlardan istemekten (veya başkaları için teklif etmekten) korkmayın çünkü kaliteli gelen bağlantılar elde etmek zor olabilir. Bunun doğal olarak gerçekleşmesi için üzerinde çalışmanız gerekecek. Son seçenek, bir seo barındırma sağlayıcısının yardımıyla kendi özel blog ağınızı oluşturmaktır.