Tartışmalı Blog Yazıları Yazmak için 5 İpucu

Hiçbir şey tartışmadan daha fazla tartışmaya neden olmaz ve bu, dijital çağda bugün bile geçerlidir. Tartışma, çoğu zaman bölücüdür. Farklı fikir alışverişlerinin nedenidir, belirli bir profilde veya gönderide trafiğin ve etkinliğin artmasına neden olur, daha sonra tartışmaya çekilen daha fazla insanın gözünü ve ekranını yakalar. Viral gönderiler artık toplumda doğrulama kaynağı ve birinin olması neredeyse ayak izlerinizi aya koymak gibi hissettiriyor.

Ancak, hafif basmak gerekir. Tek bir yanlış hareketle marka olursunuz ve internet unutmaz. Nasıl hayatta kalacağınızı bilmeniz gerekiyor ve neyse ki, çevrimiçi tartışmaları etkili bir şekilde karıştırmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarımız var.

  1. Ayaklarınızı sağlam tutun – Tartışmalı noktalar yalnızca en az iki kişi konuşmaya devam etmek istediğinde konuşmaya neden olur. İkisinin yarısını kapsamak için, bir konunun belirli bir yönüne güçlü bir inancınız olmalı ve onu savunmaya istekli olmalısınız. Tutkulu olun, ancak tutkulu olmayı seçtiğiniz şeyler konusunda da eğitimli olmalısınız. Çevrimiçi, ısrar oldukça ödüllendirici olabilir, ancak bazen haklı olmak yine de işe yarar.
  2. Gerçekler ve rakamlar yardımcı olur – Duruşunuz konusunda ne kadar tutkulu olursanız olun, temelsiz bir tartışma kesinlikle işe yaramaz. Çevrimiçi olarak parçalanmaktan kaçınmak için, sözlerinizi gerçeklerle, hatta bazı durumlarda istatistiklerle destekleyin. Söylediklerinin mantıklı olduğundan ve arkasında biraz bilim olduğundan emin olmalısın! Yine de, mantığınız ne kadar sağlam olursa olsun, dışarıda birinin başka fikirleri olduğunu unutmayın.
  3. İnsanlara konuşacak bir şeyler bırakın – 1 numaralı ipucunda belirtildiği gibi, bir tartışmada en az 2 kişi var. 1. kişi olduğun için her zaman 2. kişi olmalı. Birisi başka bir noktaya sahip olduğunu iddia ettiğinde endişelenmenize gerek yok. Uzun bir tartışma istediğinizi ve bunun doğru olmanız gerektiği anlamına gelmediğini unutmayın. Bir sonraki cevabınızı düşünmeye başlamak isteyebilirsiniz. Belki de insanların birkaç gün boyunca konuşacakları bir şey?
  4. Gönderinizi iyi zamanlayın – Çoğu zaman viral gönderilerle ilgili tartışmalar günlerce sürer. Haftanın ilk günlerinde, tercihen hafta sonundan hemen sonra bir gönderi yapmayı deneyin. Bu, insanlara en azından önümüzdeki birkaç gün içinde konuşacak bir şeyler verirdi. Hafta sonları çevrimiçi trafik oldukça yoğundur ve bu kadar çok aktivite gönderinizi boğabilir.
  5. ENGAGE! – Bu günlerde internette o kadar çok aktivite var ki, viral gönderiler birkaç saatte bir, hatta dakikada bir ortaya çıkıyor! Gönderinizi aktif tutmak için gönderinizle ilgili tepkilere, yanıtlara ve yorumlara yanıt verdiğinizden emin olun. Ne kadar çok etkileşimde bulunursanız, o kadar çok insan konuşur ve etkinlikler çevrimiçi ortamda dikkat çeker. Bir gönderinin etkinliği, viral hale gelmesine neden olan şeydir.

Umarım yardımcı olur! Ekleyeceğiniz başka bir şey var mı? Aşağı yorum yapın. Hadi tartışalım!