TRAFİK ARTIŞI NEDİR? VE WEB SİTENİZ BUNU İŞLEYEBİLİR Mİ?

April 11, 2019
blog ağları

Birkaç yıl önce herkes Digg’den bahsediyordu. Aradan birkaç yıl geçti ama herkesin ağzında “Ding Etkisi” teriminin nasıl ortaya çıktığını hatırlarsınız. Ding Etkisi, bir web sitesi Ding’in ana sayfasına ulaştığında meydana gelir ve ardından sunucunun çökmesine neden olacak kadar yoğun trafik gönderir. Bunun nedeni, web sitelerinin bu düzeyde bir trafiği kaldıramamasıydı. Bu, pazarlamacıların içeriği internette viral hale getirmek gibi büyük fırsatları kaçırmasına neden oldu.

Bugün, Ding aşağı yukarı bir efsanedir, ancak Ding Etkisinin hala çok aktif olduğunu bilmeniz önemlidir. Sosyal medya sayesinde içerik, Twitter’daki retweetler, Facebook paylaşımları ve yeniden paylaşım yoluyla viral hale gelebilir. Bu üzücü haber şudur: Çoğu web sitesi şöhreti kaldıramaz ve bu da çökmeye neden olur.

Artık bunu bildiğinize göre, web sitenizin teste dayanabileceğini düşünüyor musunuz? Web sitenize trafik çekmeyi seçtiğinizde, sitenizin başarılı bir pazarlama kampanyasının başlatacağı trafik düzeyini kaldırabileceğini bilmek önemlidir. Ancak, web siteniz trafiği kaldıramıyorsa, bir dizi trafik olacaktır. talihsiz olaylar gibi:

  • Ziyaretçileriniz hayal kırıklığına uğrayacak ve bir daha geri dönmeyebilir.
  • Başarılı bir pazarlama stratejisiyle gelen keyfin tadına varamayacaksınız.
  • Sizi, web sitenizi ve işinizi profesyonellikten uzak gösterir.

Artık trafik dalgalanmaları söz konusu olduğunda web sitenizin gücünü bilmenin neden önemli olduğunu biliyorsunuz. Sitenizin bununla başa çıkabileceğinden emin olmak için yapılması gereken bazı şeyler var:

  • Size yeterli bant genişliği sağlayan bir barındırma planı seçin.
  • Daha hızlı yükleme ve daha az kaynak kullanımı için web sitenizi düzenli olarak optimize edin.
  • Trafik dalgalanması durumunda şikayette bulunabilmeniz veya yardım isteyebilmeniz için 7/24 müşteri hizmeti olan bir barındırma şirketi seçin.

Son zamanlarda web sitenizde trafik artışı yaşadınız mı? Deneyimlerinizi yorumlar bölümünde paylaşın.