Πώς να χρησιμοποιήσετε ληγμένους τομείς για SEO

October 6, 2020
过期域名

SEO’nuzu iyileştirmenin bir yolunu arıyorsanız, süresi dolmuş alan adlarını kullanmayı düşünebilirsiniz. Süresi dolan alan adları, sitenizin arama motorlarındaki sıralamasını iyileştirmek için harika bir kaynak olabilir ve ayrıca artan trafik ve gelişmiş marka bilinirliği gibi başka faydalar da sağlayabilir.

Süresi dolmuş alan adlarını bulmak nispeten kolaydır ve ihtiyaçlarınıza uygun olup olmadıklarını görmek için bunları değerlendirmenin birkaç yolu vardır. Süresi dolmuş bazı alan adlarını bulup değerlendirdikten sonra, bunları sitenize eklemek için gerekli adımları atabilirsiniz.

Süresi dolan alan adları neden SEO için yararlı olabilir?

Süresi dolan alanlar, bağlantı oluşturmak için kullanılabilir. Süresi dolmuş alan adları ile yenilenmemiş ancak silinmemiş alan adlarını kastediyoruz. Bu alan adları, genellikle birçok geri bağlantıya sahip oldukları için bağlantı oluşturma için yararlı olabilir. Bu geri bağlantılar, web sitenizin SEO’sunu iyileştirmeye yardımcı olabilecek yüksek kaliteli web sitelerinden olabilir.

Süresi dolan alanlar, bir markayı temsil etmek için de kullanılabilir. İyi bir üne sahip, süresi dolmuş bir alan adı satın alırsanız, markanızın imajını iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Süresi dolan alanlar, anahtar kelime araştırması için de kullanılabilir. Süresi dolmuş alan adlarını araştırarak, hangi anahtar kelimelerin popüler olduğunu ve hangilerinin olmadığını öğrenebilirsiniz. Bu bilgiler web sitenizin SEO’sunu geliştirmek için kullanılabilir.

Süresi dolan alanlar, içerik pazarlaması için de kullanılabilir. Çok fazla içeriğe sahip süresi dolmuş bir alan adı satın alırsanız, bu içeriği web sitenizi pazarlamak için kullanabilirsiniz. Bu, web sitenizin SEO’sunu iyileştirmenin harika bir yolu olabilir.

Süresi dolmuş alanlar da PPC için kullanılabilir. Çok fazla trafiği olan süresi dolmuş bir alan satın alırsanız, bu trafiği web sitenize trafik çekmek için kullanabilirsiniz. Bu, web sitenizin SEO’sunu iyileştirmenin harika bir yolu olabilir.

Süresi dolan alan adları nasıl bulunur

Süresi dolmuş alan adlarını arayabileceğiniz birkaç yer var. İlk olarak, herhangi bir alan adının kaydedilip yenilenmediğini görmek için farklı alan adı kayıt şirketlerini kontrol edebilirsiniz. İkinci olarak, bir etki alanının ne zaman sona ereceğini görmek için whois bilgilerini kontrol edebilirsiniz. Son olarak, dizine eklenip eklenmediğini görmek için etki alanını birkaç arama motoruna gönderebilirsiniz.

Süresi dolmuş olabileceğini düşündüğünüz bir alan adı bulursanız, arama motorlarında dizine eklenip eklenmediğini görmek için kısa bir süre kullanabilirsiniz. Etki alanı dizine eklenmişse, arama motorlarından herhangi bir bağlantının görünüp görünmediğini görmek için birkaç hafta bekleyin. Etki alanı dizine eklenmemişse, dizine eklenmesi için birkaç arama motoruna gönderin. Sonuçları izleyin ve gerekirse web sitesinde değişiklik yapın.

Süresi dolan alan adları nasıl değerlendirilir?

Süresi dolmuş alan adları, terk edilme olasılıkları daha yüksek olduğundan ve arama motoru sıralamasında düşük olduğundan SEO için idealdir. Ancak, SEO için süresi dolmuş alan adlarını kullanmak için alan adının mevcut sıralamasını, popülerliğini ve trafik potansiyelini değerlendirmek önemlidir.

Bir alanın sıralamasını, popülerliğini ve trafik potansiyelini değerlendirmek için dikkate alınması gereken birkaç temel faktör vardır:

-Alanın yaşı: Daha eski alan adlarının terk edilmiş olma olasılığı daha yüksektir ve arama motoru sıralamaları daha düşüktür. -Alanın mevcut arama motoru sıralaması: Bu, Google’ın Anahtar Kelime Planlayıcısı gibi bir araç kullanılarak kontrol edilebilir. -Alanın trafik potansiyeli: Bu, Alexa’nın Trafik Sıralaması gibi bir araç kullanılarak kontrol edilebilir.

Etki alanı değerlendirildikten sonra, süresi dolmuş etki alanında yeni ve yeni bir web sitesi oluşturmak ve SEO teknikleri ile tanıtmak önemlidir.

Süresi dolan alan adlarını bulup değerlendirdikten sonra ne yapmalısınız?

SEO potansiyeli için süresi dolmuş bir alan adını bulup değerlendirdikten sonra, uygun şekilde yapılandırıldığından ve barındırıldığından ve tüm resimlerin ve dosyaların güncel olduğundan emin olmak için yapabileceğiniz birkaç şey vardır.

İlk olarak, güncel olmayan bilgiler ve eski sayfalara bağlantılar için web sitesinin içeriğini kontrol edin. İçeriklerden herhangi biri eskiyse, onu güncellemeyi veya tamamen kaldırmayı düşünebilirsiniz.

Ardından, web sitesinin uygun şekilde yapılandırıldığından ve barındırıldığından emin olun. Tüm resimler ve dosyalar güncel olmalı ve web sitesine tüm büyük tarayıcılardan erişilebilir olmalıdır.

Son olarak, web sitesi için yeni ve yeni bir alan adı kullanın. Bu, web sitesinin SEO ilerlemesinin eski bir alan adı tarafından engellenmemesini sağlamaya yardımcı olacaktır.

Çözüm

Süresi dolmuş alan adları, SEO’nuzu güçlendirmenin harika bir yolu olabilir. Süresi dolmuş alan adlarını bulup değerlendirerek sitenize uygun olanları bulabilir ve bunları kendi yararınıza kullanabilirsiniz. Biraz çaba sarf ederek, sitenizin arama motoru sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olmak için süresi dolmuş alan adlarını kullanabilirsiniz.